Ανταλλακτήρια Bitcoin Ελλάδα

Η αγορά Bitcoin μπορεί να φαίνεται περίπλοκη, αλλά είναι πολύ πιο εύκολη όταν την αναλύεις σε βήματα. Ανταλλακτήρια Bitcoin στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, αλλά η εγγραφή σε οποιοδήποτε ανταλλακτήριο είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε αρκεί να γνωρίζει αγγλικά. Η αγορά ή η πώληση Bitcoin απαιτεί μόνο τη δημιουργία ενός λογαριασμού σε μια υπηρεσία ή ένα ανταλλακτήριο, αν και συνιστώνται περαιτέρω πρακτικές ασφαλούς αποθήκευσης.

Φυσικά μπορείτε απλά να κατεβάσετε ένα πορτοφόλι για κρυπτονομίσματα και να αγοράσετε Bitcoin από το buycrypto.gr εύκολα, ανώνυμα και με ασφάλεια.

 

Ποια είναι τα πρώτα βήματα για αγορά κρύπτο σε ανταλλακτήρια Bitcoin;

 • Δημιουργία λογαριασμού σε ανταλλακτήριο
 • Ταυτοποίηση με προσωπικά έγγραφα
 • Ασφαλή σύνδεση στο διαδίκτυο
 • Μεταφορά χρημάτων από την τράπεζά σας
 • Συνιστάται επίσης να έχετε το δικό σας προσωπικό πορτοφόλι εκτός του λογαριασμού στο ανταλλακτήριο.

Οι έγκυροι τρόποι πληρωμής με χρήση αυτής της διαδρομής περιλαμβάνουν τραπεζικούς λογαριασμούς, χρεωστικές κάρτες και πιστωτικές κάρτες. Είναι επίσης δυνατό να αποκτήσετε Bitcoin από τα Bitcoin ΑΤΜ και μέσω συναλλαγής “χέρι με χέρι“. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι τα Bitcoin ΑΤΜ απαιτούν ολοένα και περισσότερη ταυτοποίηση από τις αρχές του 2020.

 • Η αξία του Bitcoin προκύπτει από την υιοθέτησή του ως σύστημα αποθήκευσης αξίας και πληρωμών, καθώς και από την πεπερασμένη προσφορά και τον μειωμένο πληθωρισμό.
 • Αν και είναι σχεδόν αδύνατο να παραβιαστεί το ίδιο το Bitcoin, είναι πιθανό να παραβιαστεί το πορτοφόλι ή ο λογαριασμός σας στα ανταλλακτήρια Bitcoin. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εφαρμογή κατάλληλων μέτρων αποθήκευσης και ασφάλειας είναι επιτακτική.
 • Μπορείτε επίσης να αγοράσετε Bitcoin μέσω mainstream υπηρεσιών όπως το PayPal.
 • Ένας τρόπος για να αποκτήσετε άμεσα Bitcoin είναι να αγοράσετε από την πλατφόρμα μας buycrypto.gr.

Πριν αγοράσετε Bitcoin

Το απόρρητο και η ασφάλεια είναι σημαντικά ζητήματα για τους επενδυτές Bitcoin. Όποιος αποκτά το ιδιωτικό κλειδί σε μια δημόσια διεύθυνση στο blockchain μπορεί να εξουσιοδοτήσει συναλλαγές. Τα ιδιωτικά κλειδιά θα πρέπει να διατηρούνται μυστικά – οι χάκερ μπορεί να επιχειρήσουν να τα κλέψουν εάν γνωρίζουν πόσα διαθέτετε. Λάβετε υπόψη ότι οποιοσδήποτε μπορεί να δει το υπόλοιπο μιας δημόσιας διεύθυνσης που χρησιμοποιείτε. Η άλλη πλευρά σε αυτές τις δημόσιες πληροφορίες είναι ότι ένα άτομο μπορεί να δημιουργήσει πολλές δημόσιες διευθύνσεις για τον εαυτό του. Έτσι, μπορούν να διανείμουν το απόθεμα του Bitcoin που κατέχουν σε πολλές διευθύνσεις. Μια καλή στρατηγική είναι να διατηρείτε σημαντικές επενδύσεις σε δημόσιες διευθύνσεις που δεν συνδέονται άμεσα με αυτές που χρησιμοποιούνται για συναλλαγές.

Οποιοσδήποτε μπορεί να δει ένα ιστορικό συναλλαγών που έγιναν στο blockchain explorer—ακόμα και εσείς. Αν και οι συναλλαγές καταγράφονται δημόσια στο blockchain, οι πληροφορίες αναγνώρισης των χρηστών δεν καταγράφονται. Στο blockchain του Bitcoin, μόνο το δημόσιο κλειδί ενός χρήστη εμφανίζεται δίπλα σε μια συναλλαγή—καθιστώντας τις συναλλαγές εμπιστευτικές αλλά όχι ανώνυμες. Υπό αυτή την έννοια, οι συναλλαγές Bitcoin είναι πιο διαφανείς και ανιχνεύσιμες από τα μετρητά, επειδή όλες είναι διαθέσιμες για δημόσια προβολή, σε αντίθεση με τις ιδιωτικές συναλλαγές με μετρητά. Αλλά οι συναλλαγές Bitcoin έχουν επίσης ένα στοιχείο ανωνυμίας ενσωματωμένο στο σχεδιασμό τους. Είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν τα μέρη που συναλλάσσονται —δηλαδή ο αποστολέας και ο παραλήπτης του bitcoin— στο blockchain του κρυπτονομίσματος.

Διεθνείς ερευνητές και το FBI ισχυρίστηκαν ότι μπορούν να παρακολουθούν συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο blockchain Bitcoin σε άλλους διαδικτυακούς λογαριασμούς χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πορτοφολιών τους. Για παράδειγμα, εάν κάποιος δημιουργήσει λογαριασμό στο Coinbase, πρέπει να παράσχει την ταυτότητά του. Τώρα, όταν αυτό το άτομο αγοράζει Bitcoin, αυτό συνδέεται με το όνομά του. Εάν το στείλουν σε άλλο πορτοφόλι, μπορεί και πάλι να εντοπιστεί στην αγορά Coinbase που συνδέεται με την ταυτότητα του κατόχου του λογαριασμού.

 

Αγορά Bitcoin Ελλάδα

Αναλύσαμε τα βήματα για την αγορά bitcoin στη συνέχεια του άρθρου μας. Να θυμάστε ότι πρέπει ακόμα να κάνετε την έρευνά σας και να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό σας με βάση τις προσωπικές σας ανάγκες ιδιωτικότητας.

 

1. Επιλέξτε από που θέλετε να αγοράσετε bitcoin

Το πρώτο βήμα για την αγορά bitcoin συνίσταται στην επιλογή μιας υπηρεσίας ή ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων. Δημοφιλείς υπηρεσίες συναλλαγών για αγορά κρυπτονομισμάτων είναι τα ανταλλακτήρια. Τα ανταλλακτήρια είναι η πιο βολική επιλογή, καθώς προσφέρουν ένα εύρος λειτουργιών και περισσότερα κρυπτονομίσματα για συναλλαγές σε σύγκριση με άλλα μέρη.

Η εγγραφή σε ανταλλακτήρια Bitcoin θα σας επιτρέψει να αγοράσετε, να πουλήσετε και να διατηρήσετε κρυπτονομίσματα. Είναι γενικά η βέλτιστη πρακτική να χρησιμοποιείτε ένα ανταλλακτήριο που επιτρέπει στους χρήστες του να μεταφέρουν τα νομίσματα τους στο δικό τους πορτοφόλι για φύλαξη. Για όσους θέλουν να ανταλλάξουν (trade) Bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα, αυτή η δυνατότητα μπορεί να μην έχει σημασία.

Υπάρχουν πολλοί τύποι ανταλλακτηρίων. Επειδή το ήθος του Bitcoin αφορά την αποκέντρωση και την ατομική κυριαρχία, ορισμένα ανταλλακτήρια Bitcoin επιτρέπουν στους χρήστες να παραμένουν ανώνυμοι και δεν απαιτούν από τους χρήστες να εισάγουν προσωπικές πληροφορίες. Τέτοια ανταλλακτήρια λειτουργούν αυτόνομα και είναι συνήθως αποκεντρωμένα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν κεντρικό σημείο ελέγχου.

Παρόλο που τέτοια συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλες δραστηριότητες, χρησιμοποιούνται επίσης για την παροχή υπηρεσιών στον παγκόσμιο πληθυσμό χωρίς τράπεζες. Για ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων – πρόσφυγες ή εκείνους που ζουν σε χώρες με ελάχιστη έως καθόλου υποδομή για κρατική πίστωση ή τραπεζικές υπηρεσίες – οι ανώνυμες ανταλλαγές μπορούν να τους βοηθήσουν να εισέλθουν στην κύρια οικονομία.

Αυτήν τη στιγμή, ωστόσο, τα περισσότερα δημοφιλή ανταλλακτήρια Bitcoin δεν είναι αποκεντρωμένα και ακολουθούν νόμους που απαιτούν από τους χρήστες να υποβάλλουν έγγραφα ταυτοποίησης.

 

Δημοφιλή ανταλλακτήρια:

 • Coinbase,
 • Kraken,
 • Binance
 • Crypto.com
 • Bittrex
 • KuCoin

Αυτά τα ανταλλακτήρια Bitcoin έχουν αυξηθεί σημαντικά ως προς τον αριθμό των δυνατοτήτων που προσφέρουν.

Ανταλλακτήρια Bitcoin Ελλάδα
Ανταλλακτήρια Bitcoin – Ελλάδα – Buycrypto.gr

Το σύμπαν των κρυπτονομισμάτων έχει αναπτυχθεί ραγδαία την τελευταία δεκαετία, με πολλά νέα νομίσματα να ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Με εξαίρεση το BTC και ορισμένα άλλα σημαντικά νομίσματα, όπως το Ethereum και το LTC δεν είναι όλα αυτά τα κρυπτονομίσματα διαθέσιμα σε όλα τα ανταλλακτήρια Bitcoin. Κάθε ανταλλακτήριο έχει το δικό του σύνολο κριτηρίων για να καθορίσει εάν θα συμπεριλάβει ή θα αποκλείσει τις συναλλαγές ορισμένων altcoin ή token.

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού ανταλλακτηρίου είναι η χρήση ασφαλών πρακτικών Διαδικτύου. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (Two Factor Authentication) και έναν κωδικό πρόσβασης που να είναι μοναδικός και δύσκολος, να περιλαμβάνει μια ποικιλία από πεζά και κεφαλαία γράμματα, ειδικούς χαρακτήρες και αριθμούς.

 

2. Συνδέστε τον λογαριασμό ανταλλακτηρίου σας σε μια επιλογή πληρωμής

Αφού επιλέξετε ανταλλακτήρια Bitcoin, θα χρειαστεί να συγκεντρώσετε τα προσωπικά σας έγγραφα. Μπορεί να σας ζητήσουν άδεια οδήγησης ή ταυτότητα, καθώς και λογαριασμό ΔΕΚΟ για να γίνει η ταυτοποίησή σας. Οι πληροφορίες που μπορεί να χρειαστείτε μπορεί να εξαρτώνται από την περιοχή στην οποία ζείτε και τους νόμους σε αυτήν. Η διαδικασία αγοράς κρυπτονομισμάτων σε ανταλλακτήρια Bitcoin είναι σε μεγάλο βαθμό η ίδια με τη δημιουργία ενός τυπικού λογαριασμού στην τράπεζα.

Στα περισσότερα ανταλλακτήρια, μπορείτε να συνδέσετε απευθείας τον τραπεζικό σας λογαριασμό ή μπορείτε να συνδέσετε μια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική κάρτα για να αγοράσετε κρυπτονομίσματα.

Το Bitcoin είναι νόμιμο, αλλά ορισμένες τράπεζες ενδέχεται να αμφισβητήσουν ή ακόμη και να σταματήσουν τις καταθέσεις σε ιστότοπους ή ανταλλακτήρια που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Είναι καλή ιδέα να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι η τράπεζά σας επιτρέπει καταθέσεις στο ανταλλακτήριο που έχετε επιλέξει. Αν παρόλα αυτά δυσκολεύεστε με τα ανταλλακτήρια Bitcoin, επικοινωνήστε μαζί μας για άμεση αγορά Bitcoin.

 

3. Αγοράστε Bitcoin

Μπορείτε να αγοράσετε bitcoin (ή άλλα κρυπτονομίσματα) αφού επιλέξετε το ανταλλακτήριο και συνδέσετε μια επιλογή πληρωμής. Τα τελευταία χρόνια, οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων έχουν γίνει σιγά-σιγά πιο mainstream. Έχουν αυξηθεί σημαντικά όσον αφορά τη ρευστότητα και το εύρος των χαρακτηριστικών τους. Οι λειτουργικές αλλαγές στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων είναι παράλληλες με την αλλαγή στην αντίληψη για τα κρυπτονομίσματα. Ένας κλάδος που κάποτε θεωρούνταν απάτη ή με αμφισβητήσιμες πρακτικές μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε νόμιμη βιομηχανία που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων παραγόντων στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Τώρα, τα ανταλλακτήρια Bitcoin έχουν φτάσει σε ένα σημείο όπου έχουν σχεδόν το ίδιο επίπεδο χαρακτηριστικών με τα αντίστοιχα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που όλοι γνωρίζουμε. Σχεδόν όλα τα ανταλλακτήρια προσφέρουν εντολές αγοράς και περιορισμού, ενώ ορισμένα προσφέρουν επίσης εντολές stop-loss. Από τις ανταλλαγές που αναφέρονται παραπάνω, το Kraken προσφέρει τους περισσότερους τύπους παραγγελιών.

 

4. Ασφαλής αποθήκευση

Τα πορτοφόλια Bitcoin και κρυπτονομισμάτων είναι ένα μέρος για την αποθήκευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με μεγαλύτερη ασφάλεια. Το να έχετε τα κρυπτονομίσματά σας εκτός ανταλλακτηρίου, στο προσωπικό σας πορτοφόλι διασφαλίζει ότι μόνο εσείς έχετε τον έλεγχο του ιδιωτικού κλειδιού των κεφαλαίων σας. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να αποφεύγετε τον κίνδυνο να παραβιαστεί ο λογαριασμός σας και να χάσετε τα χρήματά σας.

Αν και τα περισσότερα ανταλλακτήρια προσφέρουν πορτοφόλια για τους χρήστες τους, η ασφάλεια των νομισμάτων σας δεν είναι η κύρια δουλειά τους. Γενικά δεν συνιστούμε την αποθήκευση κρυπτονομισμάτων στα ανταλλακτήρια Bitcoin για μακροπρόθεσμη επένδυση.

 

Διαβάστε επίσης για ανταλλακτήρια Bitcoin Ελλάδα:

Shares