Αγορά Bitcoin στην Ελλάδα

Αν αναρωτιέστε για εναλλακτικούς τρόπους για αγορά Bitcoin στην Ελλάδα τότε είστε στην κατάλληλη πλατφόρμα. Στόχος μας είναι να προσφέρουν εύκολη και ασφαλή αγορά Bitcoin στην Ελλάδα για όσους θέλουν να αποφύγουν τη διαδικασία ταυτοποίησης σε ανταλλακτήρια και να συνδέσουν τον λογαριασμό τραπέζης τους με αγορά κρυπτονομισμάτων.

 

Bitcoin ATM για αγορά Bitcoin στην Ελλάδα

Τα Bitcoin ATM λειτουργούν σαν προσωπικά ανταλλακτήρια bitcoin. Τα άτομα μπορούν να εισάγουν μετρητά σε ένα μηχάνημα και να τα χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν bitcoin το οποίο στη συνέχεια μεταφέρεται σε διαδικτυακά πορτοφόλια για τους χρήστες. Τα Bitcoin ATM έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια—ακόμη και ο γίγαντας λιανικής Walmart Inc. (WMT) έχει ξεκινήσει μια πιλοτική δοκιμή για να προσφέρει την επιλογή για αγορά bitcoin στους πελάτες του. Το Coin ATM Radar μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των πλησιέστερων μηχανημάτων.

Ωστόσο, τα ΑΤΜ είναι μια ακριβή επιλογή για την αγορά Bitcoin στην Ελλάδα. Υπάρχουν δύο χρεώσεις που σχετίζονται με την αγορά bitcoin από ένα ΑΤΜ: ένα τέλος αγοράς και ένα τέλος μετατροπής από ένα νόμισμα fiat σε bitcoin. Και οι δύο χρεώσεις είναι αρκετά υψηλές σε σύγκριση με άλλες επιλογές. Για παράδειγμα, η παγκόσμια μέση χρέωση αγοράς στα ΑΤΜ Bitcoin είναι 8,4% (του ποσού αγοράς) και 5,4% για πωλήσεις σε ΑΤΜ.

 

Συναλλαγές P2P για αγορά Bitcoin στην Ελλάδα

Σε αντίθεση με τα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια, τα οποία ταιριάζουν αγοραστές και πωλητές ανώνυμα και διευκολύνουν όλες τις πτυχές της συναλλαγής, υπάρχουν ορισμένες υπηρεσίες ανταλλαγής peer-to-peer (P2P) που παρέχουν μια πιο άμεση σύνδεση μεταξύ των χρηστών. Το φόρουμ του Bitcointalk είναι ένα παράδειγμα αγορά Bitcoin στην Ελλάδα. Μετά τη δημιουργία ενός λογαριασμού, οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν αιτήματα για αγορά ή πώληση bitcoin, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τους τρόπους πληρωμής και την τιμή. Στη συνέχεια, οι χρήστες περιηγούνται σε λίστες προσφορών αγοράς και πώλησης, επιλέγοντας τους εμπορικούς συνεργάτες με τους οποίους επιθυμούν να συναλλάσσονται.

Το Bitcointalk διευκολύνει ορισμένες από τις πτυχές του εμπορίου. Παρόλο που οι ανταλλαγές P2P δεν προσφέρουν την ίδια ανωνυμία με τις αποκεντρωμένες ανταλλαγές, δίνουν στους χρήστες την ευκαιρία να επιλέξουν για την καλύτερη προσφορά. Πολλά από αυτά τα φόρουμ παρέχουν επίσης συστήματα αξιολόγησης, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν έναν τρόπο να αξιολογήσουν πιθανούς εμπορικούς εταίρους πριν από τη συναλλαγή.

Πλατφόρμα Buycrypto.gr για αγορά Bitcoin στην Ελλάδα

Πολύ λίγες πλατφόρμες προσφέρουν δυνατότητες αγοράς Bitcoin στην Ελλάδα λόγω της αβεβαιότητας γύρω από το ρυθμιστικό καθεστώς των κρυπτονομισμάτων. Η buycrypto.gr, μια πλατφόρμα δημοφιλής στους ιδιώτες επενδυτές, είναι μια ιστοσελίδα που προσφέρει ευκολίες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων. Χρεώνει 5% προμήθεια για αγορά Bitcoin στην Ελλάδα και κερδίζει χρήματα από την συναλλαγή, μεταβιβάζοντας τον όγκο συναλλαγών του σε άλλες πλατφόρμες συναλλαγών ή ιδιώτες.

Η χαμηλή προμήθεια 5% είναι μια δελεαστική προοπτική για όσους δεν θέλουν τις πολυήμερες καθυστερήσεις για αγορά Bitcoin μέσω ανταλλακτηρίων και τράπεζας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021, η buycrypto.gr δέχεται συναλλαγές για 2 κρυπτονομίσματα—BTC και BNB—στην πλατφόρμα της.

  1. Αγοράστε Bitcoin με Λεφτά στο Λεπτό

  2. Αγοράστε Bnb με κωδικό Λεφτά στο Λεπτό

Στη συνέχεια, μπορείτε να ανταλλάξετε (swap) περισσότερα κρυπτονομίσματα στο MetaMask ή στο PancakeSwap και να πάρετε όποιο κρυπτονόμισμα θέλετε.

Δείτε επίσης:How to connect Metamask to Binance Smart Chain

Η πλατφόρμα buycrypto.gr δεν διαθέτει φιλοξενούμενο πορτοφόλι. Επομένως, εάν θέλετε να αγοράσετε κρυπτονομίσματα μέσω του buycrypto.gr, θα πρέπει να έχετε ήδη κατεβάσει κάποιο πορτοφόλι ή να έχετε εγγραφεί σε ανταλλακτήριο για να προσθέσετε τη διεύθυνση που θέλετε να λάβετε τα κρυπτονομίσματα.

Πώς να πουλήσετε Bitcoin;

Μπορείτε να πουλήσετε bitcoin στους ίδιους χώρους όπου αγοράσατε το κρυπτονόμισμα, όπως ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και πλατφόρμες peer-to-peer. Συνήθως, η διαδικασία πώλησης bitcoin σε αυτές τις πλατφόρμες είναι παρόμοια με τη διαδικασία που χρησιμοποιείται για την αγορά του κρυπτονομίσματος.

Για παράδειγμα, μπορεί να σας ζητηθεί μόνο να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί και να καθορίσετε έναν τύπο παραγγελίας (δηλαδή, εάν το κρυπτονόμισμα θα πρέπει να πωληθεί άμεσα σε διαθέσιμες τιμές ή εάν θα πρέπει να πωληθεί για να περιοριστούν οι απώλειες) για να πραγματοποιήσετε την πώληση. Ανάλογα με τη σύνθεση της αγοράς και τη ζήτηση στον τόπο διεξαγωγής, η τιμή προσφοράς για το Bitcoin μπορεί να διαφέρει.

Οι ανταλλαγές έχουν γενικά ημερήσια και μηνιαία όρια ανάληψης. Επομένως, τα μετρητά από μια μεγάλη πώληση ενδέχεται να μην είναι άμεσα διαθέσιμα για ανάληψη μετρητών. Ωστόσο, δεν υπάρχουν όρια στην ποσότητα κρυπτονομισμάτων που μπορείτε να πουλήσετε.

Να θυμάστε ότι οι επενδύσεις σε bitcoin και άλλες επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα δεν προστατεύονται από ασφάλιση. Τα ανταλλακτήρια Bitcoin διαθέτουν ασφάλιση για την προστασία της υποδομής τους από hacks. Αλλά αυτή η ασφάλιση δεν προστατεύει μεμονωμένους πελάτες από κλοπή κωδικού πρόσβασης.

 

Διαβάστε επίσης για αγορά Bitcoin στην Ελλάδα:

Shares