3 Λόγοι γιατί να αγοράσετε Bitcoin

Ως η πρώτη επιλογή στον κόσμο για τους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin έχει πρωτοστατήσει στην αναμόρφωση του τρόπου με τον οποίο οι επενδυτές σκέφτονται για τα περιουσιακά στοιχεία. Στον κόσμο των μετοχών, οι περισσότεροι επενδυτές γνωρίζουν ότι ένα πλεονέκτημα πρώτης κίνησης είναι μεγάλη υπόθεση. Στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, αυτό φαίνεται επίσης να συμβαίνει.

  1. Το Bitcoin είχε ένα πρώτο πλεονέκτημα μεταξύ των κρυπτονομισμάτων. Αυτό του δίνει σχετική σταθερότητα στον χώρο.
  2. Έχει επίσης πιθανά οφέλη αντιστάθμισης κινδύνου που εκτιμώνται από πολλούς επενδυτές.
  3. Το Bitcoin συχνά συγκρίνεται με τον «ψηφιακό χρυσό» ως αποθήκη αξίας.

Η άνοδος των ψηφιακών νομισμάτων και των τεχνολογιών blockchain έχει αλλάξει το παράδειγμα όσον αφορά το πώς σκεφτόμαστε το εμπόριο. Πράγματι, η άνοδος του Bitcoin έχει δώσει αξιοπιστία στην ιδέα ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν τον κόσμο όπως τον ξέρουμε. Τα πάντα, από πληρωμές και συναλλαγές στο εξωτερικό μέχρι τραπεζικές, ασφαλιστικές και άλλες σημαντικές θεσμικές λειτουργίες, θεωρούμε δεδομένο ότι διαταράσσονται. Ή, τουλάχιστον, οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων το ελπίζουν.

Πολλοί επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί. Σε τελική ανάλυση, η αστάθεια που έχουν δείξει τα κρυπτονομίσματα είναι τόσο αξιοσημείωτη όσο και εντυπωσιακή. Επιπλέον, η κλοπή κρυπτονομισμάτων, οι κατά τα άλλα κακόβουλες χρήσεις για κρυπτονομίσματα και το ενοχλητικό ερώτημα σχετικά με το πώς να εκτιμηθούν θεμελιωδώς αυτά τα ψηφιακά νομίσματα παραμένουν μια απορία από την πλευρά των επενδυτών που απλά δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν.

Ας εξετάσουμε τρεις λόγους για τους οποίους το Bitcoin συνεχίζει να αποτελεί τον πυρήνα πολλών κορυφαίων επενδυτών κρυπτογράφησης σήμερα.

Η ευρεία επενδυτική βάση του Bitcoin παρέχει σταθερότητα

Είναι σίγουρα δύσκολο να προβάλει κανείς το επιχείρημα ότι οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα είναι «σταθερό». Δηλαδή – η αστάθεια είναι μια αποδεκτή πραγματικότητα στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Το Bitcoin σίγουρα δεν διαφέρει από τα αντίστοιχα του από αυτή την άποψη.

Ωστόσο, η ευρεία επενδυτική βάση που απολαμβάνει το Bitcoin παρέχει στους επενδυτές οφέλη. Αυτό είναι ίσως το πιο εύκολο κρυπτονόμισμα για διαπραγμάτευση ή εύρεση σε οποιοδήποτε ανταλλακτήριο. Πράγματι, θεωρείται γενικά ως το «χρυσό πρότυπο» μεταξύ πολλών επενδυτών – θα φτάσουμε σε αυτό σε ένα λεπτό. Το απλό γεγονός ότι τα περισσότερα κρυπτονομίσματα τιμολογούνται όχι μόνο σε δολάρια ΗΠΑ ή Ευρώ, αλλά και σε BTC, αντικατοπτρίζει αυτή την ιδέα καλά.

Αυτή η ευρεία επενδυτική βάση έχει αρχίσει να περιλαμβάνει μεγάλους θεσμικούς επενδυτές και κάποια μεγάλα “mainstream” χρήματα τελευταία. Σε γενικές γραμμές, οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές δεν τείνουν να αναστρέφουν τις επενδύσεις τους με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι λιανικοί έμποροι καθημερινής συναλλαγής. Η ιδέα ότι το Bitcoin, που θεωρείται ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων, θα μπορούσε μια μέρα να σταθεροποιηθεί με μια αρκετά μεγάλη βάση επενδυτών, είναι ενδιαφέρουσα για όσους σκέφτονται τα κρυπτονομίσματα να συλλογιστούν.

Πιθανά οφέλη αντιστάθμισης κινδύνου

Για τους επενδυτές που δεν το έχουν προσέξει, οι μετοχές δεν είναι φθηνές. Πράγματι, με ορισμένες μετρήσεις, οι μετοχές διαπραγματεύονται αυτήν τη στιγμή σε αποτιμήσεις που (ιστορικά μιλώντας) δεν έχουν ξαναδεί.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της χρηματιστηριακής αγοράς των ΗΠΑ είναι πλέον υπερδιπλάσια από αυτή της GDP των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια προηγούμενων φουσκών (συμπεριλαμβανομένης της φούσκας dot-com), αυτή η μέτρηση πλησίασε το 150%. Ως εκ τούτου, πολλοί οικονομολόγοι και επενδυτές αξίας έχουν λόγους να διστάζουν να αντιμετωπίσουν αυτό το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο σήμερα.

Πού να επενδύσει κάποιος τα λεφτά του;

Οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να παραμένουν κοντά στα ιστορικά χαμηλά. Και με τον πληθωρισμό να τρέχει πολύ πάνω από τις αποδόσεις των ομολόγων, μια αρνητική πραγματική απόδοση για πολλούς επενδυτές δεν είναι δελεαστική.

Κατά συνέπεια, άλλες εναλλακτικές επενδύσεις γίνονται όλο και πιο ελκυστικές. Υπάρχει ακίνητη περιουσία (που παρέχει αξιοπρεπείς αποδόσεις, αλλά με σημαντικό κόστος συναλλαγής και πονοκεφάλους), χρυσός και φυσικά το Bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

Οι αποδόσεις που έχει προσφέρει το Bitcoin από την έναρξή του σε σχέση με το χρηματιστήριο είναι εντυπωσιακές. Κατά συνέπεια, ο πειρασμός να κυνηγηθούν αυτές οι αποδόσεις έχει οδηγήσει σε μεγάλο βαθμό τις ροές κεφαλαίων στο Bitcoin.

Το Bitcoin θεωρείται αποθήκη αξίας

Πράγματι, η ιδέα του Bitcoin ως αντιστάθμισης αγοράς – πληθωρισμού είναι ενδιαφέρουσα. Οι ροές κεφαλαίων έχουν σημασία για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων. Και δεδομένης της θέσης του ως του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς, το επιχείρημα ότι οι υπερβολικές αποδόσεις αναζήτησης χρημάτων εκτός χρηματιστηρίου θα έβρισκαν τον δρόμο τους στο Bitcoin βασίζεται συγκεκριμένα στην ιδέα ότι είναι μια ανώτερη αποθήκη αξίας.

Όπως ο χρυσός, οι επενδυτές ελπίζουν ότι αγοράζοντας κάτι που μπορεί να μην έχει μεγάλη χρησιμότητα εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων χρήσης (ο χρυσός και η κρυπτογράφηση είναι παρόμοια με αυτόν τον τρόπο), η εκτιμώμενη τιμή του εν λόγω αποθέματος αξίας θα σταθεροποιήσει τις αποδόσεις κάποιου σε ένα bear market.

Με άλλα λόγια, όπως το να αγοράζεις μερικά χρυσά νομίσματα και να τα θάβεις στην αυλή κάποιου, είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους να βάζουν χρήματα στην άκρη για μια δύσκολη μέρα. Όταν έρθει η ώρα να ξεθάψετε αυτό το σεντούκι ή να πουλήσετε το Bitcoin από το πορτοφόλι σας, η ελπίδα είναι ότι θα αξίζει περισσότερο στην πορεία από ό,τι όταν ο εν λόγω επενδυτής έκανε την αγορά.

Συνοψίζοντας γιατί να αγοράσετε Bitcoin

Το Bitcoin έρχεται σίγουρα με το μερίδιο των κινδύνων του. Τα κρυπτονομίσματα γενικά είναι πολύ ασταθή περιουσιακά στοιχεία με αμφισβητήσιμη εγγενή αξία. Αντίστοιχα, για όσους θέλουν να τοποθετήσουν ένα μέρος του επενδυτικού χαρτοφυλακίου κάποιου στο Bitcoin (ή σε οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα για αυτό το θέμα), είναι σημαντικό να το κάνουν με τρόπο που να ταυτίζεται με το επίπεδο ανοχής κινδύνου ενός συγκεκριμένου επενδυτή. Το σωστό μέγεθος τέτοιων θέσεων και η κατασκευή του χαρτοφυλακίου κάποιου με τρόπο που να επιτρέπει σε έναν επενδυτή να κοιμάται ήσυχα τη νύχτα είναι σημαντικό.

Αγοράστε Bitcoin με Λεφτά στο Λεπτό

Ωστόσο, το Bitcoin παραμένει το χρυσό πρότυπο στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων για τους επενδυτές που εξετάζουν αυτόν τον χώρο. Έχει γίνει συνώνυμο με τον ίδιο τον τομέα και είναι η νούμερο ένα επιλογή για πολλούς επενδυτές κρυπτογράφησης. Αντίστοιχα, όσοι θέλουν να βουτήξουν στην κρυπτογράφηση σε αυτό το στάδιο του παιχνιδιού έχουν σίγουρα λόγους να παραμείνουν με τον ηγέτη σε αυτόν τον χώρο.

Αυτό το άρθρο αντιπροσωπεύει τη γνώμη του συγγραφέα. Η αμφισβήτηση μιας άποψης – ακόμα και της δικής μας – μας βοηθά όλους να σκεφτόμαστε κριτικά για την επένδυση και να λαμβάνουμε αποφάσεις που μας βοηθούν να γίνουμε πιο έξυπνοι, πιο ευτυχισμένοι και πιο πλούσιοι.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να αγοράσετε Bitcoin στην Ελλάδα, εύκολα, με ασφάλεια, και προ πάντων… ανώνυμα!

Δείτε επίσης γιατί να αγοράσετε Bitcoin:

1 σκέψη στο “3 Λόγοι γιατί να αγοράσετε Bitcoin”

Σχολιάστε

Shares